Det er et kvantespring for ligestillingen, hvis forældrefremmedgørelse skrives ind i loven

Kvindeorganisationer, kvindekrisecentre, socialforvaltninger og familieretten har længe modarbejdet anerkendelsen af forældrefremmedgørelse. Nu lader nye retfærdigheden endelig til at have politisk medvind, skriver Torben Haugaard og Kristian Larsen.
Læs hele artiklen som Manderådets Torben Haugaard og Kristian Larsen fra Familieretsudvalget har skrevet for Altinget HER

Eller læs teaser her nedenfor.

Socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sagde 21. februar i Folketingets spørgetid, at hun inden sommerferien vil indkalde Folketingets partier til drøftelser om, hvordan forældrefremmedgørelse kan skrives ind i den danske lovgivning. 

Fædre- og mandeorganisationer har længe gjort opmærksom på denne dysfunktionelle adfærd, som typisk forekommer i konfliktfyldte skilsmisser, hvor den ene forælder gerne vil have den anden forælder ud af sit eget og barnets liv.

Det var den amerikanske børnepsykiater Richard Gardner, der i 1985 definerede og beskrev begrebet ‘Parenteral Alienation’ (på dansk forældrefremmedgørelse).