Han får for lidt

Kender du en incel? Formentlig ikke. Men du kender måske drenge og mænd der er skeptiske overfor radikal feminisme og ønsker at samfundet har mere fokus på drenge, mænd og fædres udfordringer i den moderne vestlige verden. Men er du bevidst om forskellen?

Incel er et ord der er sammensat af INvoluntary og CELibate, dvs ufrivilligt cølibat. I sin essens en nedsættende sprogbrug om mænd (oprindeligt) der havde meget lidt held i sprøjten, uanset om de var inde i et forhold eller helt uden forhold. Dvs. en gruppe mænd som ikke var attraktive for deres partnere eller potentielle partnere.

N-ordet

Begrebet er siden blevet internaliseret og taget i brug af misogyne typer der flirter med terrorisme og anden vold rettet mod kvinder. De bruger det om sig selv. Lidt ligesom det stærkt nedladende N-ord med dobbelt-g også bruges i slang blandt sorte i USA.

Hvor vi for længst er holdt op med at bruge N-ordet med dobbelt-g – her end ikke som illustration – så er der åbenbart stadig nogen, der ikke har tænkt sig om, eller bare er ligeglade med, at betegnelsen incel er en groft sexistisk og nedladende omtale af mænd. Begrebet bruges, pudsigt nok, ofte blandt de samme radikal-feministiske typer, som er tæt på at få en blodprop, hvis nogen bruger et forkert ord om enten mænds eller kvinders kønsorganer, et forket pronomen om en transperson, eller for den sags skyld om akten mellem mennesker, uanset køn på alle involverede parter.

Tal om mænd med omtanke

Manderådet foreslår derfor, at alle tænker sig lidt bedre om, før de går i gang med at bruge det sexistiske og nedsættende ord “incel”. I det eksempel som TV 2 lige nu har en dokumentar omkring, så foreslår vi “Misogyne terrorrister” eller blot “Misogyne grupper”, fremadrettet. Skulle det smutte en gang imellem, så lad os ikke gå i baglås på den wokede snowflake-måde, men blot lige minde de forskellige journalister om, at det altså ikke er særligt smart at rubricere mennesker efter ufrivillig lav sexuel aktivitet. Og at en neutral sprogbrug, navnlig for public service-medierne, bør være et ufravigeligt krav.

For en god ordens skyld skal vi også præcisere, at enhver misogyn gruppe eller dens individer, ingen plads har i Manderådet. Vi kæmper for et samfund i balance, herunder et samfund hvor kvindelighed anses som sundt, ærværdigt og nødvendigt for et godt samfund. Og selvfølgelig er det et krav, at man taler pænt om kvinder i Manderådet.