Fakta om køn i samfundet – hvor finder du viden henne?

Er du elev eller journalist, eller bare nysgerrig, fordi du har fundet ud af, at der er alt for meget mytologi involveret i den feministiske fortælling, så har vi et par gode råd til, hvor du kan finde fakta og ordentlige fortællinger om drenge, mænd og fædre, piger, kvinder og mødre.

Kønsdebat på Facebook

Manderådets egen Kåre Fog, han er biolog og snorlige omkring fakta og forskning. Og så sidder han med i Manderådets Styrelse. På facebook driver Kåre siden Kønsdebat, og det han han gjort mere end ti år. Her bliver der postet omkring aktuel debat på området. Altid velunderbygget, og Kåre er flink til at svare på spørgsmål i debatten.

Ligestilling Nu

Morten Sander er en god ven af Manderådet, og han har netop publiceret en rigtig flot og pædagogisk side, med kategorier og søgning og tags, så det er nemt at finde lige det du står og mangler. Han publicerer løbende sine indlæg, så derfor anbefaler vi, at du abonnerer på hans nyhedsbrev, så du hele tiden er i synch med det sidste nye på området.
Bogmærk adressen ligestillingnu.dk


Fakta og Myter

Kåre Fog var i Mange år en flittig forfatter på Manderådets sider. Det var der em klog mand der opdagede, og så fik han overtalt Kåre til at lave bogen Fakta og Myter om kvinder og mænd, på baggrund af 100 artikler Kåre havde skrevet for Manderådet. Sidenhen blev det også til sitet faktaogmyter.dk. Der er inddeling i kategorier og søgefunktion. Alle artikler er, helt karakteristisk for Kåres arbejde, fuld af kilder der bliver nærlæst og sobert refereret.
Køb bogen og bogmærk siden!


Reelligestilling

Tobias Petersen, Sociologen, han er om nogen, ligestillingsdebattens grand old man, uanset at han er yngre end så mange af de andre bidragydere. Desværre slettede Facebook hans side, få dage før han lancerede den glimrende bog Aldrig din skyld Altid din skyld. De to fortællinger om køn Det er stadig et mysterium hvorfor, men hjemmesiden kører for fuld drøn. Indimellem er Tobias også journalist på kontrast.dk Tobias skriver altid respektfuldt, fængende og fuld af indsigter.


Allan Schmidt

“Allan”, bare Allan, er blevet et TikTok-fænomen, der indimellem får næsten en mio views på sine korte og meget illustrerende videoer. Oplagt til en frisk lille fremlæggelse ovre i skolen. Men hvis du vil have fakta på en hel masse områder, så er der orden i både kilder og kategorier på Allans LINKTREE. Skal du have hjælp til en SRP eller andet, så skriver du bare til Allan, og så spørger han om hjælp blandt hans 15k følgere!!

Manderådet

I Manderådet har vi organiseret os i en række fagudvalg og samlet ressourcerne i redaktionen. Det betyder, at uanset om du er elev, journalist eller politiker, så kan du forvente at vi stiller op og svarer på både generelle og komplicerede faglige spørgsmål. Enten til interview eller med relevante kilder. Der går sjældent en dag, uden at vi stiller en mand til rådighed for de der gerne vil vide lidt mere. Vi har en strategisk målsætning om at fremme dialogen i samfundet omkring køn. Efter mange års skæv debat, så ser vi det som vores forpligtelse, at indgå i positive, åbne og fremadrettede dialoger, og bidrage til oplysning om fakta, i et sprog der giver mening for flertallet.
Aller vigtigst, hvis vi skal sige det selv, er HVAD vi skal have gjort og hvad vi gør, for at lave om på de ubalancer vi har i samfundet. De faglige udvalg udvikler politik, som altid sigter efter at skabe “et samfund i balance”.
For når et køn taber, taber begge.

Skriv og spørg...