Det frivillige arbejde sammen med andre mænd er en central del af mit liv

Efter alvorlig sygdom, skilsmisse og tidlig pensionering fra et stressende lederjob fik jeg omsider tid og kræfter til at beskæftige mig mere indgående med en samfundsudvikling, som i årevis havde bekymret mig: En stigende udskamning og dæmonisering af mænd og maskulinitet, parret med en udbredt mistrivsel blandt drengene og de unge mænd i en stadigt mere feminiseret skole og uddannelsesverden, ja et feminiseret samfund generelt.

Jeg gik i gang med et bogprojekt om emnet, men ingen af de etablerede forlag havde mod på at udgive manuskriptet. Gennem en ven blev jeg opmærksom på Manderådet. Jeg meldte mig ind, påtog mig rollen som redaktør og sammen startede vi Manderådets Forlag, med min bog som vores første udgivelse.

Det har på mange måder været en saltvandsindsprøjtning for mig at blive en del af Manderådet: Dels har jeg fået flere gode venner, som jeg kan tale med om alt – ægteskab, skilsmissebørn, følelser, personlige kriser. Og dels et netværk, som har muliggjort, at jeg kan bruge mine professionelle kompetencer og mine personlige erfaringer i en god sags tjeneste. Dette frivillige arbejde sammen med andre mænd udgør i dag en central del af mit liv.

Thomas Martin Nielsen