DISKRIMINATION OG RACISME ER OGSÅ UACCEPTABELT FRA LGBT+

Nørrebro Pride har offentligt meldt ud, at hvide og heteroseksuelle ikke er velkomne. Det skriver arrangøren på sin Instagram-profil. Hos Copenhagen Pride, som også tilskriver sig intersektionel feminisme, støtter man op.

Det vakte opsigt, da den intersektionelt feministiske organisation Black Lives Matter ville have raceopdeling ved sine demonstrationer. Men øjenbrynene kan kun løfte sig tilsvarende med LGBT+-aktivisters insisteren på det samme.
Det er ikke desto mindre præcis hvad man har valgt at arbejde med på ved Nørrebro Pride, hvor hvide og heteroseksuelle officielt er uvelkomne.

Hos søsterarrangementet Copenhagen Pride siger formand Lars Henriksen: »jeg synes, det er super positivt«.

»Det er glimrende, at der skabes nogle separatistiske rum rundt omkring. For mens vi, Copenhagen Pride, skaber de store, inkluderende rum, så ved vi også godt, at nogle føler sig utrygge i det, vi laver«, uddyber formanden.

Diskrimination er diskrimination

At diskrimination og uvelkommenhed på grund af hudfarve og seksuel præference nu er blevet en del af LGBT+-bevægelsens kendetegn, er en markant afvigelse fra tidligere udlægninger om netop ikke-diskrimination og inklusion fra bevægelsens side.

»Jeg havde nok selv formuleret det anderledes og ikke have lavet en negativ, men en positiv udmelding og skrive for eksempel ‘vi inviterer people of colour til denne her fest’ i stedet for at skrive, hvem der ikke må komme. Men det er jo retorik. Resultatet ville blive det samme. Men jeg synes, der ligger noget positivt i det positive tilvalg fremfor det negative fravalg. Og det er sådan, Copenhagen Pride arbejder – med de positive tilvalg.«, siger Lars Henriksen.

Vækker voldsom kritik

Den retoriske forskel gør netop ikke nogen reel forskel, som formanden også indrømmer. Det kan derfor ses som sproglig «make-up» for dét, der i virkeligheden er på spil – intolerance og diskrimination.
Det får MF Henrik Dahl (LA) til at anklage bevægelsen for at «tale med to tunger» og benytte såkaldt Bailey and Motte-argumentation, hvor man argumenterer med mere acceptable udmeldinger end dét, man faktisk står for og efterlever.

Diskriminationen vækker ifølge Danmarks Radio voldsom kritik, herunder fra egne rækker, og det er ikke første gang, LGBT+-bevægelsen påkalder sig kritik fra de samme folk, den påstår at tale for.
I 2019 opstod der voldsom konflikt internt i LGBT+ Danmark, hvor der skete et skift i ledelsen og et stort antal udmeldelser fra organisationen. Det resulterede i oprettelsen af et alternativ, LGBT-Komitéen.

Også i 2019 var der konflikt omkring lesbiskes adgang til Kvindehuset, hvilket vakte vrede, særligt blandt lesbiske, som blev kaldt «transfobiske».

Manderådet tager afstand fra diskrimination

Manderådet har dybe betænkninger ved LGBT+-aktivismens og den intersektionelle feminismes åbenbare tendens til diskrimination, og taler i stedet for et samfund hvor alle borgere har ret til ikke at blive diskrimineret.
Rummelighed og tolerance er ikke et nulsumsspil, og dérfor er opdeling og særregler ikke hverken nødvendige eller behjælpelige, tværtimod – uanset om det er på grund af køn, hudfarve eller seksualitet.

Manderådet arbejder for et samfund i balance, og hvor der er plads til alle, og vi arbejder særligt imod formel diskrimination mod mænd, herunder selvfølgelig også bøsser; i Danmark er den juridiske og systemmæssige forskelsbehandling mod mænd i høj grad en udfordring, der følger mandekønnet uanset seksuel orientering.

Diskrimination er uacceptabel, og et opgør mod det er et fælles anliggende. Du kan melde dig ind i Manderådet her.

Når én medborger taber – så taber vi alle.