Manderådet kæmper for menneskerettigheder, ligeret og ligeværd. I den kamp arbejder vi for at gøre opmærksom på det, som ofte overses, hvis en sund balance mellem kønnene, dermed en sund balance i samfundet skal sikres. Mange af os har oplevet, enten på egen krop eller som en nærtstående, at systemet ikke leverede det man med rette kan forvente. Vi lever i en tid, hvor drenges, mænds, og fædres udfordringer ofte bliver talt ned, og hvor de bliver ‘talt til’ frem for ‘talt med’ når løsningerne skal findes. Vi kerer os om, at det skal blive bedre. Også de af os, som er søster, veninde, datter, kone eller mor. Derfor gives Mandeprisen til en person, der har skabt balance ved at være modvægt og modprovokation, skubbet ind hvad der er blevet skubbet ud, talt op hvad der er blevet talt ned, sat lys på det der bliver holdt i skyggen. Med Mandeprisen ønsker Manderådet at anerkende, fremhæve og tilskynde til handlinger, der er forbilledlige i den retning.

Prisen gives således som opmuntring og støtte til:

1. Den der i kraft af sit virke gør en positiv forskel for drenge, fædre eller mænd og derved bidrager til et samfund i bedre balance.

2. Den der agerer eller ytrer sig maskulint eller i det maskulines tjeneste, men kommer til at betale en meget høj pris for det.

3. Den der fremstår som et maskulint forbillede i offentligheden og står fast.

4. Den der tager et politisk ansvar for drenge, mænd og fædre på områder, hvor de ellers overses.

Her kan du foreslå en modtager af Mandeprisen

Manderådets Pris givet til Henrik Dahl

I anledning af Mændenes Internationale Dag den 19. november fik Henrik Dahl (MF, LA) Manderådets Pris. Overrækkelsen fandt sted ved et velbesøgt arrangement i Indre By og Henrik Dahl fik prisen for “Din eksemplariske kamp for saglig argumentation og redelighed i den politiske debat.Du har arbejdet utrætteligt for

Læs mere »

Manderådets Pris gives til Mette Thiesen

Mette Thiesen har kæmpet utrætteligt for fremmedgjorte fædre. Bidraget til utallige demonstrationer, events og møder. Har stillet flere kloge gode forslag i Folketinget, samt initieret høringer og stillet de kloge og skarpe spørgsmål i Folketinget.  Som om det ikke var nok, så har Mette Thiesen yderligere kæmpet for

Læs mere »

Manderådets Pris uddeles på Fars Dag

Vi er ved at skrive den sidste tekst til Manderådets Pris. Vi har også skærpet kriterierne for prisen. Læs mere om det nedenfor. Hvis du vil se hvem der får den på Fars Dag 5. juni, så mød op foran Christiansborgs Slotsplads fra kl. 14.00, hvor den overrækkes.

Læs mere »

Blog & Nyheder

Hvem er Manderådet?

Manderådet arbejder og drager omsorg for vores børn, for vores piger og drenge, for vores søstre og brødre og for vores mødre og fædre. For et samfund med en fornuftig balance mellem kønnene og hvor der er plads til naturlige og kulturelle forskelligheder.

Manderådet – Hvis det ene køn taber, så taber begge